Haber

İnegöl Belediyesi 6 Ayda 2.700 Hayvanı İyileştirdi

Çalışmalarıyla sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olan İnegöl Belediyesi, sessiz kalan can dostlarını iyileştirmeye devam ediyor.

Bölgenin en donanımlı Tedavi Merkezine sahip İnegöl Belediyesi, sadece İnegöl’den değil çevre bölgelerden de sokak hayvanlarını tedavi ederek can dostlarına umut olmaya devam ediyor. İnegöl Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi, sokak hayvanlarına yönelik hizmetleri ve çalışmalarıyla can dostlarının en sadık dostu konumunda olmakla birlikte, 2023 yılının ilk altı ayında 2.700 sokak hayvanı tedavi edilmiştir.

”BARINAK DEĞİL, TAM KURULU HASTANE”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Sokak Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezi tarafından verilen bilgilerde, “Burası barınak değil, tam teşekküllü bir hastane ve bakım merkezidir” dedi. Başkan Alper Taban yaptığı açıklamada, “İnegöl Belediyesi olarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde sahipsiz sokak hayvanlarına daha sağlıklı bir yaşam sağlamak amacıyla kurduğumuz Bakım ve Tedavi Merkezinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doktorlarımız ile bu merkezde sokak hayvanlarının bakım ihtiyaçlarını karşılıyor, vatandaşlarımızın talep ve başvurularını yerine getiriyoruz.” söz konusu.

”6 AYDA 2700 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ”

Başkan Alper Taban, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün bir yandan besleme, tedavi ve sahiplendirme çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “2023 yılının ilk 6 ayında ekiplerimiz 2700 hayvanı tedavi etti. Bir seferde 880 köpek kısırlaştırıldı. Merkezde yapılan sağlık kontrollerinin ardından tedavi altına alınan hayvanlar kırsal kesimlerdeki beslenme noktalarına bırakılarak doğal yaşamlarına devam ediliyor. Beslenme noktalarına rutin olarak mama ve su ikmali yapmaya devam ediyoruz. Hayvan toplama ve hayvan taşıma için bünyemize dahil ettiğimiz araçlarımızı kullanarak siz değerli dostlarımıza daha uygun koşullarda hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi.

”160 MÜLKİYET”

e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetle sahiplendirmeyi kolaylaştıran İnegöl Belediyesi, 6 aylık süreçte 160 hayvanı sahiplendi. Önder Alper Taban, “Bu vesileyle siz değerli dostlarımıza sıcak bir yuva verebilmek için tüm vatandaşlarımızı hayvan sahiplenmeye davet ediyorum.”

“İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ”

Sağduyuyu her fırsatta vurgulayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kentteki sokak hayvanları ile ilgili istişareleri ve İnegöl Belediyesi’nin bu konudaki çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Önder Alper Taban açıklamasının sonunda, “Sadece bir konuda değil, ilimizi ilgilendiren tüm konularda istişareyi önemsiyoruz. Sokak hayvanları konusunda daha farklı ne yapabiliriz noktasında şehrimizdeki veteriner hekimlerimizle görüşmeye geldik. Kendileri ile Tedavi Merkezimizde çalıştık. Hayvansever dernekleri ile toplantılar ve yardım geceleri düzenledik. Her alanda olduğu gibi sokak ruhlarımız için danışma kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz. Bu konuya çok önem veriyoruz. Bu sessiz sevgili dostların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için emeği geçen ve destek olan başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere aynı hassasiyete sahip herkese teşekkür ederim. İnegöl’ün hayvan dostu bir şehir olduğunu hep birlikte yapacağımız çalışmalarla göstermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu