Haber

Hürriyet: Sınav hazırlıklarında çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi’nin mahallelerde sunduğu LGS kursu ve Çınar Akademi’den yararlanan gençlerin aileleriyle buluştu. Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Geniş katılımlı programda Hürriyet, velilerle ve gençlerle bol bol sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi. Program boyunca İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’e gençler ve aileler yoğun ilgi gösterdi. Önder Hürriyet, her zaman gençlerin yanında olduğunu belirterek, onlara hayatlarında başarılar diledi.

“SENİN BURDA OLMANDAN MEMNUNUM”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet programdaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “İzmit Belediyesi olarak gururla ve mutlulukla düzenlediğimiz LGS kursumuzda eğitim alan değerli öğrencilerimizle bir araya gelmek istedik. Sana sahip olduğum için memnunum. Çok sevindik. Hangi alana hizmet edersek edelim, rol yapmamaya çalışıyoruz. Gerçekten insanların hayatlarına dokunabiliyor muyuz? O kişinin hayatında iyilik yaratabilir miyiz? Diyerek hareket ediyoruz.

“HAYATI KOLAYLAŞTIRAN PROJELER”

Verdiğimiz her hizmette gerçek bir sevgi bağı kurmaya çalışıyoruz. Çocuğunuz bizim çocuğumuz gibidir. Ben de bir anneyim, çocuk yetiştiriyorum. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde çok çocuklu ailelerin çocuklarını dershanelere göndermekte zorlandığını biliyoruz. Bu önemli bir maliyettir. Bunun farkındayız. Göreve geldiğimizden bu yana en çılgın projelerimiz: Ailelerin, çocukların, gençlerin hayatını kolaylaştıracak projeler olacak dedik.

“ÇINAR AKADEMİ BİR KURTARICI OLDU”

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak en önemli önceliklerimizden biriydi. Çınar Akademi gözbebeğimizdir. Bazı aileler çocuklarını özel dershanelere gönderememektedir. Çınar Akademi aslında bu kadar güçlü ekonomik şartlarda pek çok aile için önemli bir kurtarıcı oldu. Çınar Akademi 2.yılında olmasına rağmen kendi marka fiyatını oluşturmuştur. Uzman ekibimizle şehrin markası haline getirmeyi başardık.

“ÜCRETSİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

LGS kursları için öğretmenlerimizi mahallelere gönderdik. Çınar Akademi LGS kurslarımız şu anda yaklaşık 10 mahallede hizmet veriyor. Çok ciddi sayıda başvuru alıyoruz. Her geçen gün büyüyoruz. Yeni yerler inşa etmeye çalışıyoruz, her mahalleye gitmeye, her çocuğa dokunmaya çalışıyoruz. Şu anda 10 farklı mahallede 125 öğrenciye ulaşıyoruz. Bu tarz ücretsiz hizmetleri daha çok öğretmenle sunmaya çalışacağız.

“ÇOK İŞ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Parlamentoda çoğunluğun olmaması sorun yaratıyor. Birçok ekonomik düşüncenin üstesinden gelmeye çalışıyoruz ama özellikle tasarruf girişimlerimizi parlamentoya taşıdığımızda ‘Hayır’ oyu almamıza rağmen birçok iş yapmaya çalışıyoruz. Uyguladığımız projelerle gençlerimizin sadece akademik başarılarına değil, kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Göreve geldiğimizde bir tane bile kütüphanemiz yoktu. Çok şükür 5 yılımızın sonunda 2 dev kütüphane açmayı başardık. Gençlerin orada eğitim görmekten mutlu olduğunu görmek bizi de sevindiriyor. Biri Belsa’da, diğeri Dolphin’de olmak üzere iki kütüphanemiz merkezde bulunmaktadır. Çetin Emeç ve Leyla Atakan Şehir Kütüphaneleri. Her ikisi de gençlerimize ücretsiz hizmet sunuyor. Belsa’da Gençlik Caddesi’ni inşa ettik. O caddeye bir YouTube stüdyosu kurduk. Aynı zamanda o bölgeye İngilizce pratik yapabileceğiniz Talk and Smile Cafe’yi de inşa ettik. Ayrıca bu bölgede bir istihdam ofisimiz var.

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Çok profesyonel bir sanat akademimiz var. Sanata meraklı gençlerimiz için güzel bir akademi haline geldi. Yerel müzisyenlerin kayıt yapabileceği profesyonel bir kayıt stüdyosu da bulunmaktadır. Özellikle gençler sosyal tesislerimizi çok seviyor. Birçok sosyal tesisimizi ailelerimizin ve gençlerimizin hizmetine sunduk. Eğitim, sanat, kültür ve sosyal destek alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

“TEŞEKKÜR EDERİM”

LGS Güçlendirme Kurslarımızda birçok alanda ders vererek çocuklarımıza sınav hazırlıklarında destek olmaya devam edeceğiz. Her bir öğrencimizin gözlerindeki ışıltıyı ve hayallerini gerçekleştirme yolunda kararlı adımlarını gördükçe, bu yolda yürümenin ne kadar kıymetli ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Değerli öğretmenlerime katkılarından dolayı tüm idari ekibimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu