Haber

Bakan Kirişci: “Onların hesabı başka, bunlar emperyalist güçlerin dışarıdaki uzantıları”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “HDP’li Sırrı Sakık hükümler veriyor. Sürgünlerle, cezaevinden çıkacaklarla, cumhuriyetle kavga nedir? Hesapları başka, emperyalist güçlerin iç uzantılarıdır.” dıştan.”

Çeşitli programlara katılmak üzere ilk olarak Ardahan’a gelen Bakan Kirişci, esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kirişçi daha sonra AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldı. Bakan Kirişçi burada yaptığı konuşmada CHP’yi suçladı. Kirişçi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir kaset ve kumpasla partisinin başına geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi bu milletin değerleriyle çatışan, bu milleti yok sayarak biçimlendirmeye çalışan bir siyasi partidir. bu milletin değerleri.Bugün bir kaset kumpas skandalıyla bu partinin başına geçmiş bir kişi.Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi fren ve takoz görevi görmüş, partilerle işbirliği yapmış bir siyasi partidir. vesayet merkezleri ve işbirliği ile tanınır.” dedi.

HDP’li Sırrı Sakık’ın Cumhuriyet söylemine değinen Bakan Kirişçi, “Sırri Sakık hükümler kuruyor. Sürgünler, cezaevinden çıkacaklar, cumhuriyetle mücadele nedir? Hesapları farklı. Bunlar iç hesaplar. emperyal güçlerin dışarıdaki uzantıları.” şeklinde konuştu.

Bakan Kirişci, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine atıfta bulunarak, “Uluslararası diplomaside dış ilişkilerden habersiz yapılan bu tür ziyaretler bir skandaldır. Bunları şiddetle kınıyoruz.” Bu, diğer ülkelere karşı demokrat olduğunu iddia eden ülkelerin yeni bir vesayet uygulamasıdır. Geçmelerine izin vermedik ve vermeyeceğiz. Tüm vatandaşlarımız bundan kurtulsun.” ifadesini kullandı.

Kirişci, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri ve 28’inci Milletvekili Seçimlerinin milletin bekası için değerli olduğunu belirterek, milletin doğruyu yanlışı ayırt edeceğine inancının tam olduğunu söyledi. – ARDAHAN

haberaltunhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu