Haber

TBMM Lideri Kurtulmuş, terörle ‘uzlaşmaz’ mücadeleye vurgu yaptı

Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ve ekonomi tasarısının 27 Aralık 2023’te kabul edilmesinin ardından toplanmama kararı alan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu yeniden çalışmalarına başladı.

Gündeminde Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki terör saldırıları ve terörle mücadeleye ilişkin hükümet bilgilendirmelerinin yer aldığı Genel Kurulu yöneten Kurtulmuş, açılış konuşmasında Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit vatan evlatlarını andıklarını belirtti. Operasyon bölgesine saygı ve başsağlığı dileyerek, şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi.

“TERÖRE KARŞI ÖDÜNSÜZ MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEK BİZİM YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZDÜR”

Genel Kuruldaki bu toplantının asıl amacının TBMM’nin terörle, terör çeteleriyle ve terörün arkasındaki destekçilerle haklı mücadeledeki kararlılığını ortaya koymak olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin bildiği gibi, özellikle son yıllarda terör örgütleri, tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de emperyalist devletlerin vekalet savaşlarının aracı ve aracı olarak kullanılıyor. Aslında vekalet savaşları dedikleri bu süslü tabir, aslında vahşi bir neo-emperyal saldırı. Millet olarak bu saldırılara karşı çıkıyoruz.” Birliğimizi, bütünlüğümüzü ve devlet olarak bekamızı sağlamak için terörle mücadeleyi aralıksız sürdürmek görevimizdir. Bu emperyalist devletlerin politikalarını bozguna uğratacak en değerli varlığımız, milli iradenin tezahürü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu konuda net bir kararlılıkla durmasıdır. .”

“TERÖRLE TOPLAM MÜCADELENİN ZORUNLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, teröre karşı kararlı mücadelenin sadece son terörist kalıncaya kadar değil, terör bu topraklardan ve bu bölgeden temizlenene, arkasındaki temeller yıkılıncaya kadar devam edeceğini vurguladı.

Kurtulmuş, terör örgütlerine siyasi, lojistik, askeri ve istihbarat desteği sağlayanların herkes tarafından iyi bilindiğini belirtti. “Bu desteğin ardındaki asıl amacın üç ana noktada yoğunlaştığını çok iyi biliyoruz. Bunlardan biri bölgeyi istikrarsızlaştırmak, diğeri ülkeleri bölerek, parçalayarak yeni devletler yaratmak, daha da önemlisi halkları birbirine düşürmek. Bu bölgede yaşayanlar birbirine düşmandır.”dedi.

“TÜRKİYE SORUNLARINI TARİHİN ÇÖPÜNE KOYACAK”

Terörle mücadelede her alanda güçlü destek verilmesi ve bu çabanın sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Başta komşularımız olmak üzere tüm ülkeleri teröre karşı haklı mücadelesinde Türkiye’ye destek olmaya çağırıyor ve bu takviyeyle teröre karşı topyekun çaba gösterilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Tüm bunların arkasındaki temel amaçlardan biri de bu.” Teröristlerin faaliyetleri birlik ve kardeşliğimizi bozmak ve bunun önüne geçmektir.” Engeller yaratmaktır. Ülkemizde ve bölgemizdeki gücümüzü özgürlükçü, demokratik siyasetimizin yanı sıra birlik ve kardeşliğimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bu nedenle terörün bir diğer amacı olan demokrasinin yok edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Haklarımızı, özgürlüklerimizi ve toplumsal barışımızı kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Acımızı yaşıyoruz. “Şunu kesin olarak belirtmek isterim ki, terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, hayatımızın akışını bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye sorunlarını çözebilen bir devlettir, elbette bu belayı tasfiye edecek, yok edecektir. Terörü tüm unsurlarıyla birlikte tarihin çöplüğüne atalım.”

TERÖRÜ DESTEKLEYENLERE HATIRLATMA

Kurtulmuş, terörü destekleyenlere hatırlatmak istediğini kaydederek, şunları söyledi: “Teröre verilen destek, karanlığa sıkılan bir kurşun gibidir. Bu desteği verenler, o kurşunun bir gün kendilerini de bulacağını ve onlara da zarar vereceğini unutmamalıdır. Teröre verilen desteğin, teröre verilen desteğin ne kadar önemli olduğunu herkes anlamalı ve aklında tutmalıdır. Bugün örgütler dönüp o desteği verenleri vuracaklardır.” Ayrıca önemli bir konu olduğunu da hatırlatmak isterim ki, terörü besleyen propaganda gücü dikkate alınmadan terörle mücadeleden sonuç alınamaz. Teröre izin vermemek, terörün propaganda gücünün ortadan kaldırılmasıyla da mümkündür. Terörün siyaseti ekseninden çıkarmasına engel olmalıyız. Teröristlere karşı kararlı mücadelemiz ancak başarılabilir. Bunun hukuki siyasi temelde devam ettirilip tamamlanabileceğini TBMM’de bir kez daha belirtmek isterim.

Terörün önündeki en büyük engel demokratik meşruiyetimizin kaynağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisidir, siyasetin ta kendisidir ve burada oturan milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisinin ruhudur. Demokrasimizi ve özgürlüklerimizi korumak siyasetin kapsayıcı olmasıyla ve siyasetin korunmasıyla mümkündür. Dolayısıyla siyasetin olanaklarını, araçlarını, formüllerini artırıp güçlendireceğiz ama siyasetin olanaklarının suiistimal edilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

kaydedildi, “TBMM Başkanı olarak, bugün buraya gelerek TBMM’mizi ve milletimizi bilgilendirmek üzere gelen değerli bakanlarımıza, ortak tutum ve davranışlara katkı sağlayacak milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Meclis’teki müzakereler sonunda oluşturulacak. Şimdiden vermiş oldukları destekten dolayı kümelere de şükranlarımı sunuyorum.”söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Lideri Kurtulmuş, konuşmasının ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı Genel Kurul’a davet etti.

Daha sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından Genel Kurul’a bilgi verildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de toplantıyı Genel Kurul’daki koltuklarından takip etti.

Bu arada CHP Genel Başkanı Özel, Genel Kurul’da MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yanına giderek el sıkıştı.

KAYNAK: TRT HABER

koprukoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu