Ekonomi

‘En iyi stratejist’ten karamsar hisse senedi analizi

Morgan Stanley’den Michael Wilson’a göre, ABD hisse senetlerinde yıl sonuna kadar yükseliş bekleyen yatırımcılar hayal kırıklığına uğrayacak.

Son kurumsal yatırımcı anketinde bir kez daha en iyi portföy stratejisti seçilen Wilson, “Dördüncü çeyrekte yükseliş ihtimali önemli ölçüde azaldı.

“Genişliğin daraltılması, temkinli faktör liderliği, düşen kazanç revizyonları ve azalan tüketici ve iş dünyası güveni, piyasanın yıl sonuna kadar yükseliş beklentisinden farklı bir hikaye anlatıyor.”

Wilson’ın hisse senetlerine ilişkin kötümser görüşü, yatırımcıların uzun vadeli yüksek faiz oranlarının etkisinden endişe duymasıyla son üç ayda belirginleşti.

S&P 500 Cuma günü artan volatilite ve enflasyon rakamları nedeniyle teknik düzeltmeye girdi ve endeks son zirvesinden yüzde 10 düştü. altındakapalı.

Wilson, “iyi performans gösteren bir ekonomide bile dördüncü çeyrek ve 2024 için kâr beklentilerinin çok yüksek” olduğunu söyledi.

Wilson, piyasa aktörlerinin Fed’in sıkılaştırmasının etkisinin ekonomi genelinde yeni yeni hissedilmeye başladığının farkına vardığını, faize duyarlı hisse senetlerinin son aylarda kötü performans gösterirken savunma branşlarının güçlenmeye paralel olarak daha iyi performans göstermeye başladığını ifade etti. .

Wilson, “Bu performans ortamı, yüksek faiz oranları ve değerlemelerden ziyade büyüme konusunda giderek daha fazla endişe duyan bir piyasayı yansıtıyor” dedi.

mihalgazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu