Haber

Kılıçdaroğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda konuştu: (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İnşallah bir sonraki kurultayda aranıza oturup yeni seçilen genel başkanımı alkışlayacağım” dedi. söz konusu.

Kılıçdaroğlu, Ankara SporSalonda düzenlenen partisinin 38. sıradan Kongresi’nde halkın yanında olduğunu ve bu bağlamda evleri ve ofisleri temizleyen ve sorunlarını çözmek için çalışan kadınlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Sokak esnafının sorunlarını dinleyen partinin CHP olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Artık sağcı mı olduk arkadaşlar? Bu nasıl bir anlayıştır? Bu nasıl bir nefrettir? Bu nasıl bir öfke ve ön yargıdır? Anlamakta güçlük çekiyorum.” dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim öncesi ve sonrasında mevsimlik işçilerle de görüştüğünü belirterek, “Ben Haramzadelerin sofrasına oturmadım, o insanların sofrasına oturdum. Onlarla yemek yedim, onlarla kaşığı salladım. Onlar Halil İbrahim masamıza da oturduk, onlarla oturduk, dertlerimizi paylaştık, onlar da dertlerini paylaştılar.” “Onlar bizi tanıdı, biz de onları tanıdık.” dedi.

İktidara ulaşmanın yolunun toplumun her kesimine ulaşmak olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin her adımını gezdiğini ve gezmeye devam edeceğini belirtti.

“Sorun yaşayanların ilk adresi Cumhuriyet Halk Partisi oldu”

Kılıçdaroğlu, şoförden çiftçiye, emekçiden basın mensuplarına, sanatçılara kadar toplumun her kesimiyle bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün geldiğimiz noktada sorun yaşayanların ilk adresi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Hatırlarsınız değil mi? Seçimlerden önce sorun yaşayanlar ‘Lütfen bu konuyu da gündeme getirin’ diyorlardı. “Bizi sürekli uyardılar. Ben o grupların sözcüsü olarak onların sorunlarını her aşamada dile getirdim ve dile getirmeye devam edeceğim. Çünkü onlar yalnızdı, o yalnız insanları tanıyordum.”

Tunceli’nin Nazimiye ilçesine bağlı bir köyde ilkokul mezunu bir baba ile okuma yazma bilmeyen bir annenin 7 çocuğundan biri olarak dünyaya geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, kendisi gibi insanların önemli başarılara ulaşmasını sağlayan Atatürk’e ve Cumhuriyet’e şükran borçlu olduğunu söyledi. eyaletteki pozisyonlar.

“Hiçbir zaman Majestelerinin muhalefetinde olmadım”

Kılıçdaroğlu, isme bir an bile boyun eğmediğinin ve boyun eğmeyeceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Mustafa Kemal’in kurduğu bu partide asla ‘Hazretler’in muhalifi’ olmadım, asla kimsenin muhalifi olmadım. Halkın dertlerini dile getirdim, halkın yanında oldum, onlar gibi yaşadım. Benim cam köşklere ihtiyacım yok. Benim evim benim sarayım. Mutfağım benim mutfağım. “Helal lokma, başımın üstünde yeri olan lokmadır. Saray masasına gidip diz çökmedim. Her zaman doğru olduğunu düşündüğüm şeyi savundum. Bundan sonra hakikat ve adalet adına doğru bildiğimi savunacağım.”

Kemal Kılıçdaroğlu, yoldaş olacakların emeklilerin, memurların, işçilerin, gençlerin, yoksulların, taşeron işçilerin, kayıt dışı işçilerin ve mevsimlik işçilerin sesi olması gerektiğini vurguladı.

Elektriği, suyu ve doğalgazı kesilenlerin sesi olmak için neler yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunların CHP’yi geniş kitlelere duyurduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Altı yaşındaki kızımıza sistematik tecavüz edilirken, dosyası halı altına süpürülürken siz sabahın köründe milletvekilleriyle birlikte Adalet Bakanlığı kapısında durup adaleti savunacaksınız. davayı açmak, sabah saat 6’da Şanlıurfa’da Kemal Bey’e yol arkadaşı olmak.” İşsizler kafeteryasına gideceksin. İşsizler kafeteryasındaki insanları dinleyeceksiniz. Kemal Bey’in yol arkadaşı olabilmek için güvencesiz tarım işçilerinin sesi ve nefesi olacaksınız.

Kemal Bey’e yol arkadaşı olmak için Çubuk’ta onu linç etmeye çalışırken moraliniz bozulmayacaktır. Aslanlar gibi dik duracaksınız. Linç edenleri değil, linç edenleri hesap vereceksiniz. Kemal Bey’in yol arkadaşı olmak başka bir şeydir. Başka partilerin CHP’yi Sayın Kemal’in yol arkadaşı olmak için tasarlamalarına izin vermeyeceksiniz. Kimin neyi beklediğini çok iyi biliyorum. CHP’yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum. Ama unuttukları bir şey var. “Bu organizasyon asırlık bir organizasyondur ve bu organizasyon çimentodur.”

“Sayın Kemal’in yol arkadaşı olmak için paramiliter gruplardan korkulmaması gerektiğini” belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“SADAT’ın kapısında duracaksınız, meydan okuyacaksınız. İki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar’ın dosyası sürekli gizli tutulurken siz Şanlıurfa’ya gideceksiniz, Emine Şenyaşar’ı koruyacaksınız. Savunacaksınız” Hak, hukuk, adalet Dosyasını açtılar, açmak zorundasınız, kaldılar, Kemal Bey’in yol arkadaşı olmak için sadık olacaksınız, Kemal Bey’in yol arkadaşı olacaksanız Kemal Bey’i bıçaklamayacaksınız. arkada. Boşuna mı söylüyorum bunu? Kemal Bey’in yol arkadaşı olmak zor. Hangi sıkıntıları aştığımızı ne çabuk unuttuk? Ne zorluklar yaşadık? “Ne kadar çabuk unuttuk? Üzerimize örtülen kefeni nasıl yırttık? Nasıl kavga ettik? Bunları nasıl unutabiliriz?”

“Gemiyi güvenli bir şekilde limana götürmek kaptanın görevidir.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir genel başkan olarak partinin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil, uzun vadeli yapısını da düşündüğünü belirtti.

“Kimse unutmasın, gemiyi güvenli bir şekilde limana götürmek kaptanın görevidir.” Kılıçdaroğlu, kaptan olarak gemiyi güvenli bir şekilde limana götüreceğini belirterek, bunun CHP kültüründen aldığı en büyük derslerden biri olduğunu anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Kongremizden 20-25 gün sonra tüzük kongresi yapacağız. Değişim nasıl olur? Dönüşüm nasıl olur? Yenilenme nasıl olur? Bunu sadece Türkiye değil, tüm dünya öğrenecek. Güvenlinin taşlarını öreceğiz. Dalgalara karşı liman, kimse endişelenmesin.

Cinsiyet kotası getireceğim. Var mısın? Yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkek. Eğer öyleysen onu getireceğim. Birikmiş üyelikler sonlandırılacaktır. Tek seferde 7 bin üye olmak üzere 5 bin üye kaydederek bunlara son vereceğiz. Öyle bir şey yok, yığılmayı bırakacağım. Milletvekilliğini üç dönemle sınırlayacağım. Üyelik üç dönem sonunda sona erecektir. Diğer arkadaşlar da gelecek. “Belediye meclisi üyelikleri ve il genel meclisi üyeliklerine belirli kontenjanlar getireceğiz.”

Kılıçdaroğlu, hayvancılık yapılması durumunda o bölgede mutlaka veteriner, avukat, mali müşavir ve şehir plancısı bulunacağını belirterek, gerekirse ilgili sivil toplum kuruluşlarından bunları isteyeceklerini kaydetti.

Danışma kurulunu üç kez üst üste toplamayan bir ilin otomatik olarak küme düşeceğini, danışma kurullarının önemli olacağını belirtti. Mahalle temsilcilerinin bir kadın bir erkek olacağını belirten Kılıçdaroğlu, şu ana kadar çözmekte zorlandığı en zayıf halkanın ev kadınları olduğunu ve kadın üye sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

“Genel Sekreterlik koltuğunu güçlendireceğiz”

Kılıçdaroğlu, geçmişte aktif üye ve pasif üye uygulamasını getirdiklerini ancak reddedildiğini, şimdi tekrar getireceklerini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bundan sonra her yerde, her zaman ön seçim olacak. Aktif üyeler ve kurumsal üyeler geldiğinde her yerde ön seçim olacak. Genel sekreterlik makamını güçlendireceğiz. Diğer sol partilerde olduğu gibi bu görev de devam edecek. Ülkemizde genel sekreterlik güçlü bir genel sekreterlik olacak.Bilim, yönetim, kültür platformunu yeniden inşa edeceğiz.Ama bilim, yönetim ve kültür platformuna ilk kez girenler bir sonraki seçimde milletvekili adayı olmayacak. sonra olur, milletvekili adayı olurlar. Yani buraya bilgi ve tecrübeleriyle gelenler önce kendilerini ispat edecekler. Bir sonraki seçimde onları da milletvekili adayı olarak seçebiliriz.”

İç denetim mekanizmasını hayata geçireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, parti müfettişliklerini yeniden inşa edeceklerini, il başkanlarının bu konuda hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, seçimlerde en başarılı olan ve oylarını en çok artıran 5 ilin başkanlarının parti meclisi üyesi olacağını belirtti.

Yeniyi güçlü bir şekilde inşa edeceklerini ve hukuki altyapısını oluşturacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunları başardıklarında köklü bir yenilenme ve değişimin birlikte sağlanacağını söyledi.

“Bu ülkede dönüşümü sağlayacak olan biziz”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“İnşallah bir sonraki kurultayda aranıza oturacağım ve yeni seçilen başkanımı alkışlayacağım. Üstlendiğim her görevi tüm eksikliklerine, eksikliklerine rağmen yerine getirmeye çalıştım. Siz bilmiyorsunuz ama ben biliyorum. Ne demek bu? 36 saat ayakkabını çıkarmamayı mı? Sen bilmiyorsun, ben biliyorum. Ben ayakkabı bağcığı bağlamayı biliyorum.” Ayaklarım şiştiği için çözmek zorunda kaldım. Mücadelemiz hak mücadelesidir. Kişisel bir mücadelem yok.

Gelirim zaten bana yetiyor. Şansa da ihtiyacım yok. Benim tek dileğim halkımın gönlünde taht kurmaktır, başka bir şey değil. Bunu herkesin söyleyebilmesi lazım. ‘Evet, bu Başkan çalıştı. ‘Bu başkan çok çalıştı.’ Bunu istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum. Bu ülkede dönüşümü sağlayacak olan biziz. Omuzlarımızda tarihi bir sorumluluk yatıyor.

Önümüzde yerel seçimler var. Daha çok Manisa’yı, daha çok Bursa’yı, daha çok Balıkesir’i alacağız. Denizli’yi tekrar alacağız. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gideceksek kitabımızda umutsuzluğa yer yoktur. Kitabımızda mücadele var. Cesur bir mücadele var. Aslanlar gibi mücadele var. “Bu mücadeleyi vereceğiz”

(Bitti)

devrekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu