Haber

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yol genişletme çalışması

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Memduh Büyükkılıç, kesintisiz ve konforlu ulaşımın sağlanması için yeni yol yapım çalışmaları yürütürken, mevcut yol ve kavşakların da güzelleştirilmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Teknik İşler Dairesi Başkanlığı, şehrin trafik yoğunluğu açısından en önemli noktalarından biri olan Kocasinan Bulvarı, Sivas Bulvarı ve Nalçik Bulvarı’nın buluştuğu Mimarsinan Katlı Kavşağı’nda yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmalarını yürütüyor. .

Mimarsinan Kavşağı’ndaki çalışma öncesi ekipler tarafından yapılan sayımlar ve teknik incelemelerde Kocasinan Bulvarı’ndan gelen hemzemin yolun genişletilip ilave şeritler eklenerek kavşak kapasitesinin artırılacağı ve trafik akışının rahatlatılacağı belirlendi. .

2 ŞERİTLİ YOL 4 şeride ÇIKARILDI

Bu doğrultuda hazırlanan projenin uygulaması yapılırken ilk etapta yaya yolunun deplasmanı sağlanmış, daha sonra Kocasinan Bulvarı’ndan Mimarsinan Katlı Kavşağı’na kadar şu anda 2 şerit olarak hizmet veren yol genişletildi. ortalama 8 metre olup 4 şeride çıkarıldı.

Bu 4 şeritten 3’ü kavşağa doğru devam ederken, en sağdaki şerit dönüş şeridi oldu. Kavşağın bir diğer kolu olan Beyazşehir istikametinden kavşağın giriş alanında planlanan düzenlemelerle yol kesitindeki değişkenlik ortadan kaldırılacak, kavşak giriş kollarında ve şeritlerdeki düzensizlikler ortadan kaldırılacak. Kavşak ortadan kaldırılacak.

ÜÇGEN ADALAR TRANSİT DÖNÜŞ SAĞLAYACAK

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Sivas Bulvarı yönünden Nalçik Bulvarı istikametine ve Kuzey çevre yolu yönünden Kocasinan Bulvarı istikametine geçiş dönüşlerini sağlamak amacıyla üçgen adalar inşa ediyor. Yoğun trafik altında ve raylı sistem sınırında bu çalışmalar tramvay seferlerinde kısıtlama olmaksızın ve kavşağı trafiğe kapatmadan devam ederken, şehir genelinde ulaşım kalitesinin artırılması, yolcuların bekleme sürelerinin azaltılması amacıyla yol ve kavşaklarda yapılan bu düzenlemeler Kavşaktaki araçların hızlı ulaşımını sağlayarak yakıt tüketimini azaltırken aynı zamanda egzoz emisyonlarını da azaltıyor. Ayrıca hava kirliliğinin de en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu