Haber

Kamu-Sen Genel Başkanı Emekli Devlet Memurlarının Ek Göstergelerinin Arttırılmasını İstedi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli memur maaşlarının belirlenmesinde ek göstergenin değerli olduğunu belirterek, tüm birinci derece memurların ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını talep etti.

Kahveci, konfederasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kamu görevlilerine geçtiğimiz temmuz ayında ödenmeye başlanan 8 bin 77 liralık ek ödemenin ocak ayında 12 bin 54 liraya çıkarıldığını hatırlattı.

Emekli memurlara çalışırken aldıkları maaşın yüzde 45’i kadar aylık maaş verildiğini anlatan Kahveci, ek ödemenin dikkate alınmamasının emekli maaşlarını düşürdüğünü belirtti.

Bu yılın “Emekliler Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Kahveci, “Emekli memurların durumları iyileştirilmeli, emekli memurlara ek ödemeler verilerek bu yolda ilk adım atılmalıdır.” söz konusu.

3600 ek gösterge

Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl tüm birinci derece kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3 bin 600’e çıkarma sözünün henüz hayata geçirilmediğini belirterek, şöyle konuştu: “Ek gösterge, özellikle emekli maaşlarının belirlenmesinde hayati önem taşıyor. Memur emeklilerinin maaşları.” dedi.

Konunun vakit geçirilmeden TBMM gündemine getirilmesini isteyen Kahveci, “Birinci derece memurların tamamının ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasıyla bu konunun çözülmesi gerekiyor.” İfadesini kullandı.

Kahveci, Ekim 2008 öncesi ve sonrasında göreve başlayan memurların sosyal güvenlik ve emeklilik haklarının aynı olmadığını belirtti. Asgari emeklilik tedbirinin farklı hesaplandığını belirten Kahveci, “En büyük beklentileri bu çifte standardın ortadan kaldırılmasıdır.”

Yardımcı hizmetler personeli terfi sınavı

Kahveci, kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı çalışanının bulunduğunu belirterek, bu çalışanlar için terfi sınavının yapılmasını ve söz konusu çalışanın genel yönetim hizmetleri sınıfına aktarılmasını talep etti.

Kahveci, kamuda sözleşmeli işçi çalıştırmanın istisna olmaktan çıkıp esas istihdam şekli haline geldiğini belirterek, kamuda asli ve daimi görevlerin memurlar tarafından bir ekip halinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Kahveci, kamuda artan taşeron personel uygulamasına bir an önce son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

haber-gulagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu