Haber

Bakanlar Kurulu ve Kirişci, Aydın’daki toplu açılış töreninde konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesiyle Aydın’da 3 bin 327 konut yapıldığını, 7 bin konutluk arsanın altyapısının hazırlandığını bildirdi.

Aydın Atatürk Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Murat Kurum, vatana ve Aydın’a hizmet için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

Nerede bir afet varsa 2 saat sonra orada olduklarını belirten Kurum, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde nerede bir afet varsa iki saat sonra oradayız. İki saat sonra da bütün bakanlarımızla gidip onlara söz veriyoruz, vatandaşımızın ihtiyacı ne ise diz çöküyor. Muhalefet diyor ki; bize ‘Aceleniz nedir?’ ‘Telaşımız, hizmetlerimizi bir an önce milletimize ulaştırmak’ Diyoruz ve onlara söylediğimiz gibi evlerimizi, yerleşim yerlerimizi inşa ediyoruz.”

Aydın’da 1660 yeni konutu dar gelirli vatandaşlara kazandırdıklarını ifade eden Kurum, “Türk Yüzyılının muhteşem şehirleri arasında inşallah parlayacak olan bu aziz şehri, yaptığımız yatırımlarla yeniden ayağa kaldırıyoruz. Aydın’da bugüne kadar 1660 yeni konutu dar gelirli vatandaşlarımıza kazandırdık.Evlerimizi bitirdik, vatandaşlarımıza teslim ettik.” söz konusu.

“İlk Evim İlk İş Yerim” projesi hakkında bilgi veren Kurum, şunları söyledi:

“Şimdi yeni bir projeye imza attık, projemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut girişimi. Projemizi beğendiniz mi? Allah razı olsun. İlk etapta Aydın’a 3 bin 327 konut yapıyoruz. Aydınlı kardeşim kendi evini yapsın diye 7 bin konutun yapılacağı arsayı geliştirdik.Altyapı ile birlikte araziyi hazırlıyoruz siz değerli kardeşlerimiz için araziyi hazırlıyoruz.Emin olun 50 yi planlıyoruz. Ülkemizin 100 yıllık geleceği, bugün için değil, yaşanabilir bir Aydın için, yaşanabilir bir Türkiye için, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çalışıyoruz, şehrimize, çocuklarımıza, bu topraklara, bu kasabaya neler kazandırıyoruz? İnşallah 4 millet bahçesi yapacağız.Gençlerimiz,çocuklarımız oynayıp buralar buluşma yeri olacak.Sosyal konutlarımıza, millet bahçemize,Aydınımıza,Aydınlı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah.”

Görevi süresince 81 ili 459 kez ziyaret ettiğini vurgulayan kurum, “Ben oraya gittim, oradaki belediyeler ve milletvekilleri ile görüştük, milletvekilleriyle vatandaşımın ihtiyaçlarını görüştük, talep ettik. bahanelerin arkasına saklanmadık.Doğumuzdan batımıza ülkemizi ayağa kaldıracak yatırımlarımızı birer birer yaptık.Başta Aydın olmak üzere tüm şehirlerimizi Türkiye Yüzyılına hazırlıyoruz.” dedi.

“5 projemizin toplam tutarı 577 milyon 400 bin lira”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün bakanlığa ait 5 projenin açılışının yapılacağını belirterek, “Devlet Su İşleri olarak 5 projemiz var. Bu 5 projenin toplam tutarı 577 milyon 400 bin lira. Aydın’a her zaman değer verdik, vermeye de devam ediyoruz.” ” söz konusu.

Aydın’a 20 yılda hem tarımsal destek hem de 37,2 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Kirişçi, “Bu kapsamda 2002’de 35,9 milyon lira olan tarımsal katkıyı 290 milyon liraya çıkardık. Aydın’da bu miktarı artırdık. kırsal kalkınma projeleri ile 1.1 milyar liralık gelir elde ettik.7 bin 156 vatandaşımıza istihdam imkanı sağladık.

Aydın Efeler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini hatırlatan Kirişci, “776 dönümlük alanda jeotermal kullanarak serada üretim yapacağız. Her yıl 20 bin ton sebze mahsulü üretilecek ve bin vatandaşımız faydalanacak. Aydın, kereviz sapı, incir, zeytin ve kestanede birinci, tavukta üçüncü sırada yer alan değerli bir tarım ilidir. Aydın büyükbaş hayvanda sekizinci, balda beşinci, kovan sayısında Türkiye’de dokuzuncu sırada yer alan önemli bir ildir.” ifadelerini kullandı.

Çine Barajı sayesinde 215 bin dönüm arazinin sulandığını belirten Kirişci, şöyle devam etti:

“Merhum Adnan Menderes’in cezaevindeyken sahip olduğu projelerden biri olan, bugün açılacak beş projeden biri Çine Çayı’nda gezinti yapmaktır. 141 yıl, yıl 1869 Padişah’a vesile olmuştur. Abdulaziz Allah rahmet eylesin Çine Barajı’nı gündeme getiriyor Su önüne bugünkü adıyla baraj yapılmasını istiyor Beş padişah 59 hükümet değişiyor Ne yazık ki Çine Barajı yapılamıyor. Kime nasip oldu İşte bu memlekette iş ve hizmet siyaseti yapan Cumhurbaşkanımız 2010 yılında 141 yıllık hayal gerçek oldu Çine Barajı yapıldı. 136.5 metre gövde yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek barajı oldu. 91 bin dekarlık alan selden korundu. 215 bin dekarlık alan 44 bin büyüklüğünde sulandı.”

Kirişci, altılı tablonun “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne de değinerek şunları söyledi:

“Şimdi altı artı teğete gelelim. Bir mutabakat zaptı hazırlamışlar, bir mutabakat zaptı saçmalıklarla dolu, 229 tanesi bizim bakanlığımızla ilgili. Şimdi soruyorum size Aydın halkı, pahalı üreticiler, 21 yıldır bu ülkede size hizmet eden bir güç ve bu gücün başındaki Cumhurbaşkanı, 14 Mayıs’ta ‘Yazarımızı’ yeniden seçmeye hazır mısınız?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu