Haber

AUKUS kapsamında Avustralya için inşa edilecek denizaltının detayları ABD’de açılacak

Avustralya, ABD ve İngiltere’nin Avustralya Kraliyet Donanması’nın yenilenmesi için yaptığı AUKUS anlaşması kapsamında üretilecek nükleer enerjili denizaltıların şematik çizimleri ve detayları ABD’de yapılacak üçlü zirvede açıklanacak. .

ABC’nin haberine göre Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Mart ayında ABD’de düzenlenmesi planlanan AUKUS zirvesine Savunma Bakanı Richard Marles ile birlikte katılacak.

Avustralya Kraliyet donanmasının yenilenmesine yönelik yol haritasının görüşüleceği üçlü zirvede, donanmaya teslim edilmesi planlanan nükleer denizaltıların tasarım ve özelliklerinin Albanese tarafından açıklanması bekleniyor.

ABD Bakanı Joe Biden’ın yoğun programı nedeniyle Avustralya Başbakanı Albanese ile İngiliz mevkidaşı Rishi Sunak’ın zirve için Mart ayında ABD’ye gitmeyi kabul ettikleri açıklandı.

Öte yandan AUKUS anlaşması, halihazırda kapasite sorunu yaşayan ABD denizaltı endüstrisini daha da zayıflatacağından korkan bazı etkili kongre üyeleri tarafından eleştirildi.

Avustralya, Ekim 2021’de ABD ve İngiltere ile nükleer denizaltı teknolojisi alanında işbirliğini öngören AUKUS muhtırasını imzaladı.

İngiltere, Japonya ve Hindistan’ın AUKUS savunma işbirliğine dahil edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Avustralya ayrıca ABD, Japonya ve Hindistan’ı içeren Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QUAD) ittifakına katılarak Washington liderliğindeki başka bir bölgesel anlaşmaya katıldı.

Bu gelişmeler Çin tarafından Pasifik’te kendisine karşı bir ittifak olarak yorumlanıyor.

habererdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu