Teknoloji

Şarj Edilebilir Toyota C-HR İlk Kez Türkiye’de Üretilecek

Geçen hafta sizlerle paylaştığımız bir haberde, toyotanin fabrikasında üretim duracağından. hakkında konuştuk . Bire bir fabrika günümüzde farklı ve güzel bir gelişmenin konusu.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den yapılan açıklamada Toyota’nın sevilen modellerinden biri olduğu belirtildi. İkinci nesil C-HR değerlendirmeler yapıldı. Bu otomobilin plug-in yani şarjlı olacağını açıklayan yetkililer, bu kıymetli görevin Sakarya’daki fabrika tarafından yerine getirileceğini bildirdi. üstlenildidile getirdiler.

‘Takılı’ C-HR nasıl olacak?

Toyota bugüne kadar hibrit otomobillerinde bir plug-in sistemini tercih etmemişti. Bugüne kadar üretilen hibrit modellerde elektrik motoru ve içten yanmalı motor birlikte kullanılıyor. frene basıldığında pili şarj etmesine izin verilir. Plug-in hibrit sistem aslında aynı teknolojiye sahip. Ancak aküyü harici olarak şarj etmek için aracı fişe takmak da mümkündür. Bu sayede batarya ayrılmadan önce doldurulacaktır . Önceki nesil C-HR’de, aküyü şarj etmek için arabanın çalıştırılması gerekiyordu.

Toyota, Avrupa’da ilk kez Sakarya’da pil üretecek

*İkinci nesil C-HR’nin olası tasarımı.

Toyota’nın Sakarya fabrikası sadece ikinci nesil C-HR ile konuşulmayacak. bu fabrikaya, pil üretim birimi de eklenecektir. Yılda 75 bin pil üretilmesi planlanan fabrikada, bu alanda uzman 60 kişi daha istihdam edilecek. Bunun önemli bir gelişme olduğunu belirtelim. Çünkü Toyota bu hamlesiyle Avrupa’da ilk kez pil üretimi olacak.

Toyota’nın Türkiye’deki yatırımı 2,3 milyar avroya ulaştı

Toyota için, ikinci nesil eklenti C-HR 317 milyon euro yatırımını duyurdu. Böylece Japon otomobil şirketinin Türkiye’deki toplam yatırımı 2,3 milyar avroya ulaşacak. Bahisle ilgili değerlendirmelerde bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, ” Bu proje Toyota’nın küresel bir güç parçasıSakarya’daki üretim tesisimizin dünyanın en önemli aktörlerinden biri olduğunu bir kez daha teyit ediyor.” dedim.

Bu ortada; 2022’de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye 220 bin otomobil üretti . Bu arabalar Corolla ve C-HR’den oluşuyordu. Üretilen otomobillerin 185 binden fazlası Toyota’nın 150’den fazla ülkedeki tedarikçilerine gönderildi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye bugüne kadar 3 milyon otomobil üretti, yüzde 85’e kadarYurtdışına ihraç ettiğini söyledi.

Toyota’nın Ocak 2023 fiyatları için:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu