Haber

Samsun’da Havaya Ateş Açan 69 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

Samsun’da bu yılın ilk yedi ayında güvenlik ve jandarma bölgelerinde ateş açan 69 kişi hakkında isimsiz ve idari işlem yapıldı.

Samsun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2023 yılı başından bugüne kadar görev alanlarında toplam 3 bin 522 bayram, düğün, nişan ve asker uğurlama gerçekleştirdi. Bugün. sporgibi olaylar üzerine yürüttükleri çalışma kapsamında

Ayrıca “Mutluluğa ateş etme, geleceği karartma” sloganıyla yürütülen faaliyetler kapsamında, nikahlara memurlar katılarak bilgi verildi ve 52 bin 850 kişiye de bilgi mesajları gönderilerek, çekilişler yapıldı. konuya dikkat.

Vali Zülkif Dağlı, yaz aylarında hemen hemen her gün düzenlenen ve güzel anılarla anılmak istenen başta düğün ve nişan olmak üzere çeşitli özel kutlama günlerinin en kötü günlerden birine dönüşmesine hiçbir dolandırıcılığa izin vermeyeceklerini vurguladı.

Dağlı şunları söyledi:

“İlçemizde 29 Temmuz 2023 Çarşamba günü düzenlenen bir düğün töreninde İlçe Jandarma Komutanlığımız ekiplerince 3 kişinin konut ve araçlarında eş zamanlı olarak yapılan aramalar sonucunda havaya silahla ateş edildiğinin tespit edilmesinin ardından” şahıslar, 2 tabanca, 100 tabanca fişeği, 1 mermi çekirdeği, 1 av tüfeği, 4 av tüfeği fişeği ve 95 boş kovan bulunarak el konulmuştur. Düğün sahibine 5326 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulanmıştır.”

Vali Dağlı, kutlama nedeniyle havaya atılan her merminin başta kimseye zarar vermese bile hızını kaybederek yere düşmesinin kaçınılmaz olduğunu, bunun çok sayıda yaralanma ve can kaybına neden olabileceğini hatırlattı. , “Bu tür etkinlikler vesilesiyle akraba, dost ve sevdiklerinizle keyifli bir gün. Güzel vakit geçirmek isteyen tüm Samsunlu hemşehrilerimizi bir kez daha mutluluğa kurşun sıkmamaya davet ediyoruz. bir anlık hevesle ölmeyin.” terimleri kullandı.

haber-buharkent.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu