Haber

NUMAN KURTLUŞ: TÜRK DEMOKRASİSİNE YÖNELİK BİR SALDIRI

BAHÇELİEVLER Kocasinan’daki seçim irtibat bürosunu ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Dün gece seçim irtibat büromuzun önünden geçen motosikletliler tarafından havaya 5 el ateş edildi. Çok şükür bu yangınlardan zarar gören olmadı. Ancak bunun açık baskın olduğu ortada. Biliyorsunuz önceki gün Adana Çukurova ilçe binamıza 14 el ateş edildi. Parti olduğu halde partinin irtibat bürosuna atıfta bulunularak ateş açıldı. . Saldırganların tavırlarından, buradaki gidişatlarından anlaşılıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün gece silahlı saldırının gerçekleştiği Kocasinan’da AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Kurtulmuş’a Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır eşlik etti. Kurtulmuş, irtibat bürosu önünde kısa bir basın açıklaması yaptı. Partililerle sohbet eden Numan Kurtulmuş, bir sonraki programı için Esenyurt’a gitti.

“BUNUN AÇIK BİR AKIŞ OLDUĞU BELLİDİR”

Saldırganların bir an önce yakalanmasını temenni ettiklerini dile getiren Numan Kurtulmuş, “Dün gece maalesef seçim irtibat büromuzun önünden geçen motosikletliler tarafından havaya 5 el ateş edildi. Allah’a şükür kimse yaralanmadı. Bu yangınlardan zarar gören olmadı. Yaralanan veya hayatını kaybeden olmadı.Ancak bunun açık bir baskın olduğu açık. Bildiğiniz üzere önceki gün Adana Çukurova ilçe binamıza 14 el ateş edildi. Tabelalar ve pencereler bilerek oraya götürüldü, parti binası kasten ateşlendi. Burada da bina fiilen iade edilmediği halde partinin irtibat bürosunu ziyaret ettik” dedi. Saldırganların bir an önce tespit edilip yakalanması için çalışma yapılıyor. Gerçekleşecek” dedi.

“TÜRK DEMOKRASİSİNE YÖNELİK BİR SALDIRIDIR”

Saldırının Türk demokrasisine yönelik olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de belli çevrelerin uzun süredir seçim güvenliğini tehlikeye atmak veya seçimlerin güvenli olmadığı algısını oluşturmak için partilere saldırılar düzenlediği açıktır. .Bu saldırılar sadece bir partiye yönelik değil.Burada Kocasinan temsilciliğimizden bahsediyoruz.Adana Çukurova ilçe binamızdan bahsediyoruz.Bu saldırı sadece AK Parti’nin kurumsal kimliğine yönelik bir saldırı değildir.Bu saldırı AK Parti’nin kurumsal kimliğine yönelik bir saldırıdır. Türk demokrasisi, Türkiye’de güven dolu seçimlere gölge düşürmek isteyenlerin işine yarayacak hain bir saldırıdır. Kınıyoruz. Arkasında kim varsa, kimler varsa bir an önce yargı önüne çıkarılmasını diliyoruz. AK Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana vesayetlerle uğraşarak, demokratik olmayan çevrelerle çalışarak, emek vererek buralara geldik.Türkiye’yi hedef alan çevrelerin Türkiye’de demokrasiyi de hedef aldığını biliyoruz. Yerli ve yabancı hiçbir vesayet merkezinin Türk siyasetine gölge düşürmesine izin verilmeyecektir. Güya ileride karar millete ait. 14 Mayıs’ta güzel bir seçim kampanyasının ardından, hiçbir ayrım, ayırım, ayrım gözetmeksizin tüm milletimizi birlik ve beraberlik içinde, barış içinde, huzur içinde yolumuza devam edeceğiz inşallah.

“TÜRKİYE’NİN YÜZYILININ KAPILARI 14 MAYIS AKŞAMINDA SONUNA KADAR AÇILACAK”

Kurtulmuş, “Bu vesileyle AK Parti teşkilatları başta olmak üzere tüm milletimize şu tavsiyeyi tekrarlamak istiyorum. Teyakkuz halinde olmamız lazım, kimsenin provokasyon yapmasına izin vermeyeceğiz. birlik, barış, kardeşlik ve beraberliğimize zarar verir.olur olur kardeşliği bozacak kötü niyetli sözler olur.bunların hiçbirine izin vermeyeceğiz.inşallah türkiye sadece sandık kapılarını açmaz. 14 Mayıs seçimleri 14 Mayıs akşamı Türkiye’nin asrın kapıları sonuna kadar aralanacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu