Ekonomi

Motorinin ardından benzine de büyük bir zam geliyor.

Döviz ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar da akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Dün motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk zamdan sonra Salı günü akaryakıta 2 liralık zam bekleniyor.

BENZİN GÜNCEL FİYATLARI

  • İstanbul yakıt fiyatı: 34.05 lira
  • Ankara benzin fiyatı: 34.53 lira
  • İzmir yakıt fiyatı: 34.63 lira

VATANDAŞIN BELİNİ KIRIK ÖTV ARTIŞI

Geçen hafta ÖTV fiyatları akaryakıt ve motorine 5 lira, LPG’ye 4 lira zam olarak yansıdı. Karara göre; Benzinin litresi 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye yükseldi.

ERDOĞAN’DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Körfez ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız akaryakıtta vergilerle ilgili düzenleme yaptı. Özellikle sabit ÖTV’den dolayı enflasyon uzun süredir güncellenmiyor. Dolayısıyla ÖTV’ye böyle bir zam yapıldı. Bütün bunlara rağmen ÖTV’de böyle bir zam yapıldı. Bütün bunlara rağmen 6 Şubat depreminin getirdiği bu kadar ağır bir mali yüke ihtiyaç duydu. Türkiye Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri. fiyatlar açısından.Akaryakıt için zaten otomatik bir fiyatlama mekanizması var.Dünyadaki fiyatlar çerçevesinde belirleniyor.ÖTV artışı, depremin etkileri ve depremle mücadele konusunda Türkiye’nin gereklilikleri kapsamında yapılan bir vergi düzenlemesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu