Ekonomi

Dizelde Yeni Bir Artış

Akaryakıta son zam motorine geldi. Yaklaşık 1 lira 45 kuruşluk artışın ardından İstanbul’da motorinin litresi ortalama 33 lira 87 kuruştan 35 lira 32 kuruşa çıktı.

MOTORDA BÜYÜK KİRALIK

Son dönemde üst üste gelen akaryakıt zamlarına bir yenisi daha eklendi. Dün motorine 1 lira 55 kuruş, akaryakıta 2 lira, dün otogaza 24 kuruş zam yapılmasının ardından motorine zam geldi.

1 lira 45 kuruş arttı

Bu gece yarısından itibaren motorine yaklaşık 1 lira 45 kuruş zam geldi. Zam sonrası motorinin litresi İstanbul’da 33 liradan 87 kuruşa, Ankara’da 35 liradan 32 kuruşa, İzmir’de 36 liradan 1 kuruşa çıktı. Bir litre benzin ortalama 36,05 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesi ile KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilmekte ve belirli bir fiyat değişim farkı üzerinden gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir. Bu hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre biraz farklılık gösterebilmektedir.

haber-kizilcahamam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu