Ekonomi

Davos’a damgasını vuran 10 özel Bloomberg HT röportajı

  • 01

    Cárdenas: Faiz indirimi için enflasyonun kararlı bir şekilde düşmesi gerekiyor

    Columbia Üniversitesi Uluslararası Fakültesi ve Halkla İlişkiler Profesörü Mauricio Cárdenas, Davos’ta Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlayabilmesi için enflasyonun istikrarlı bir şekilde düşmesi gerektiğini söyledi.

    Haber için tıklayın

  • 02

    Andrea Illy: Bitkiye değil toprağa odaklanmalıyız

    İtalyan Illy Cafe Yönetim Kurulu Lideri Andrea Illy, Bloomberg HT’ye tarımda yenilikçi tarafa geçmemiz gerektiğini söyledi. “Bitkiye değil toprağa odaklanmalıyız” diyen Illy, sürdürülebilirliğin varoluşsal bir sorun olduğunu da sözlerine ekledi.

    Haber için tıklayın

  • 03

    Anadol: Hayalim dünyanın doğasını bir modelde toplamak

    Doğayı temel alan yapay zeka modeliyle çalışmalarını Davos’ta sergileyen Dijital Sanatçı Refik Anadol, “Hayalim dünyanın doğasını bir modelde toplamak.”

    Haber için tıklayın

  • 04

    ITUC/Üçgen: Kurumsal açgözlülüğün neden olduğu enflasyon

    Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Luc Triangle, “Temettüler hiçbir zaman 2022’deki kadar yüksek olmadı. Bu kabul edilemez bir durum. Enflasyon şirketlerin açgözlülüğünden kaynaklandı” dedi.

    Haber için tıklayın

  • 05

    Eczacıbaşı CEO’su Gümrah Davos’ta Bloomberg HT’ye konuştu

    Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Atalay Gümrah, Davos’ta Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, yapay zekanın verimlilik konusunda herkesin gündeminde olduğunu ve ülke olarak yapay zekayı çok daha üst sıralara koymamız gerektiğini kaydetti.

    Haber için tıklayın

  • 06

    Birol: 2024’te petrol piyasalarında ılımlı fiyatlamalar bekliyorum

    Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu. Birol, Çin ekonomisindeki zayıflama nedeniyle küresel petrol talebinin geçen yıla göre azaldığını belirterek, 2024 yılında petrol piyasalarında oldukça sakin ve ölçülü bir fiyatlama beklediğini kaydetti.

    Haber için tıklayın

  • 07

    Sabancı CEO’su Alper’den Davos’ta Bloomberg HT’ye özel açıklamalar

    Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Davos Zirvesi’nde Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı. Alper, Tepe ile ilgili değerlendirmelerini paylaşırken, Sabancı Holding’in 2024 hedeflerine de değindi.

    Haber için tıklayın

  • 08

    Çakıroğlu: İklim değişikliğini önemli bir iş riski olarak belirledik

    Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada su verimliliğine ilişkin değerlendirmesinde, “İklim değişikliğini çok uzun zamandır önemli bir iş riski olarak tanımlıyoruz ve bu konuda aktif yatırımlar yapıyoruz. “Dijital teknolojileri ve inovasyonu düşük karbon ekonomisine geçiş için önemli araçlar olarak görüyoruz.” Bu kelimeyi kullandı.

    Haber için tıklayın

mesudiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu