Teknoloji

Chery 2024’e yeni donanım paketiyle başladı

2023 yılında yeniden Türkiye’ye giriş yapan Çinli otomotiv üreticisi Chery, 2 SUV modelinin yeni donanım versiyonunu tanıttı.

Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro’ya eklenen Avantgarde isimli versiyon ise serinin zirvesinde konumlandı.

Açıklamaya göre Avantgarde donanımlı Tiggo 7 Pro, 1 milyon 603 bin TL, Tiggo 8 Pro ise 1 milyon 793 bin TL özel lansman fiyatlarıyla satışa sunuldu.

Müşterilerinin talep, teklif ve beklentilerini dinleyerek mevcut araçlarının yeni model ve versiyonlarını geliştirip pazara sunduklarını vurgulayan Chery Türkiye Lider Yardımcısı Ahu Turan, “Geçen yıl satışlarla rekor bir pazara tanık olduk. Türkiye pazarında ciddi bir talebe karşılık satış hacmi 1,2 milyonu aştı. Bunu da gördük.” Artık Türkiye’deki her iki müşterimizden biri SUV segmentinde araç sahibi olmak istiyor. Chery Türkiye olarak çok kısa sürede Türkiye’deki toplam otomobil satışlarında ilk 10’a girdik. Geçtiğimiz yıl SUV pazarında en çok tercih edilen 4 araç arasında yer aldık. “Üçüncü marka olmayı başardık” dedi.

Turan, 2024 yılında markanın teknolojik gücünü tüketicilerle buluşturacaklarını kaydetti. “Bizim için stratejik öneme sahip olan Türkiye pazarında sürdürülebilirlik adımları atmak istiyoruz.”Bir açıklama yaptı.

Ahu Turan, Chery’nin elektrikli otomobillerini Türkiye’ye getirmek için mevzuatı takip ettiklerini, şirketin premium SUV markası olarak konumlandırdığı Jaecoo’yu Türkiye’ye getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

HEM İÇİ HEM DIŞI YENİLENDİ

Tiggo 7 Pro, yeni nesil bir iç tasarıma sahiptir. 24,6 inç bilgi-eğlence sistemi, Type-A ve Type-C arayüzleri, ekran teması değiştirme, sürüş modlarına bağlı 64 renkli ortam aydınlatması, hoparlör sayısı 6’dan 8’e çıkarılmış Sony ses sistemi, ön koltuklarda soğutma özelliği, 50W kablosuz hızda şarj, otomatik kararan iç dikiz aynası, hafızalı sürücü koltuğu ve yan aynalar, Türkçe Akıllı Sesli Komut Sistemi, çift katmanlı ses yalıtımlı ön camlar ve ön park sensörü gibi donanımlara sahiptir.

Tiggo 8 Pro’nun yeni Avantgarde versiyonunda aracın iç mekanının yanı sıra arka tasarımı da yenilendi. Bu versiyon, yeni nesil 24,6 inç bilgi-eğlence sistemi, 50W kablosuz şarj, USB Type-C bağlantıları, 9 hava yastığı, bagaj kapağını tüm uzunluğu boyunca saran LED stop tasarımı, entegre çift T şeklinde LED 3. fren lambası ile birlikte geliyor. spoyler, LED ön sis farları, yeni kapı döşeme tasarımı, yeni tip orta konsol, koyu kahverengi deri döşeme ve Türkçe Akıllı Sesli Komut Sistemi gibi yenilikler sunuluyor.

Chery International, Eylül 2022’de yüzde 100 iştirakiyle Chery Türkiye’yi kurdu. Bu tarihten itibaren Chery Türkiye, Chery markasına ait tüm model ve yedek modüllerin Türkiye’deki lojistik, satış ve satış sonrası hizmetlerinden sorumlu oldu.

sincanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu