Ekonomi

Boeing’in notu Northcoast Research tarafından ‘sat’a düşürüldü

Çarşamba günü Northcoast Research, Boeing (BA) hakkındaki görüşünü revize ederek Nötr’den Satış notuna çevirdi ve şirketin hisseleri için 140 $’lık yeni bir hedef fiyat belirledi. Bu not indirimi, iki haftadan kısa bir süre içinde yayınlanması beklenen bir sonraki çeyrek mali raporu öncesinde şirketin mali istikrarına ilişkin artan endişelerden kaynaklanıyor.

Yatırım şirketi tarafından yapılan bu değişiklik, Boeing’in uçak parçalarının uçaktan düşmesi ve güvenlik prosedürlerine bağlılıkla ilgili açıklamalarla karakterize edilen zor bir dönemi takip ediyor. İçeriden gelen raporlar şirketin operasyonel sorunlarına ilişkin endişeleri daha da arttırdı.

Northcoast Research analistleri Boeing’in nakit yaratma ve mali pozisyonunun gücüyle ilgili ciddi zorluklarla karşılaşabileceğine inanıyor. Firma, Boeing’in önümüzdeki yıllarda 9 milyar dolar serbest nakit akışı yaratacağını öngörüyor; bu rakam daha önceki 16 milyar dolarlık tahmine göre azalmış durumda ve şirketin şu anda 11 milyar dolar nakit rezervi bulunuyor.

Raporda ayrıca Boeing’in Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) gelecek olası cezaları, havayolu şirketlerine ödenecek tazminatların maliyetini ya da içeriden gelen taleplerin mali etkilerini hesaba katmadığı belirtiliyor. Bu sorunlar Boeing’in mali varlıklarını daha da tüketebilir.

Spirit Aerosystems’in (SPR) potansiyel satın alımı da inceleniyor, çünkü yatırım firması ek mali yatırım olmadan böyle bir anlaşmanın uygulanabilirliği konusunda şüphelerini dile getiriyor.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu