Sağlık

Bilgeyi yakın, nazardan ve cinlerden kurtulun!

Bazı insanlar nazar ve kötü güçlere inanır. İnanç tarzlarına bağlı olarak herkesin bu güçlerle başa çıkma yolları vardır.

Bazıları bu durumlardan dualarla kurtulmak isterken, bazıları da kendi inanç sistemlerine göre ritüeller gerçekleştiriyor. Bu ritüellerde farklı otlar kullanılır.

Bu ritüellerde kullanılan bitkilerden biri de adaçayıdır.

Adaçayı hem sağlık hem de ruh için çok faydalıdır. Adaçayının sağlık için faydalarına bakmamız gerekirse; Cilt, boğaz ve ağız yaraları, hazımsızlık ve mide yanması, öksürük ve bronşit, adet gecikmesi, adet öncesi mide bulantısı ve baş ağrısı gibi belirtiler, gerginlik ve uykusuzluk için uygundur.

Bu kadar faydalı bir bitkinin israf edilmesi aslında imkansızdır. Üstelik geçmişten günümüze bilgelik; Dünyanın farklı yerlerinde tıbbi, manevi, manevi ve mutfak alanlarında kullanım geçmişine sahiptir.

Sağlık açısından faydalarına göz atmışsak, bir ritüel olarak nasıl değerlendirebileceğimize bakalım.

Adaçayı, Romalıların birçok ritüeline eşlik etmiş ve o dönemlerde kutsal bir bitki olarak anılmıştır. Peki, Sage ritüeli nasıl yapılır?

adaçayı ritüeli

Nasıl yakılır?

  • Toprak bir tencereye bir tutam adaçayı koyun.
  • Adaçayı tütsüsü yapmak için kurutulmuş otları çakmakla tutuşturun.
  • Birkaç saniye yanmasına izin verin ve ardından kapatın.
  • Söndürdüğünüzde yanan kısımdan saplara doğru yavaş yavaş köze dönüştüğünü göreceksiniz.
  • Ardından buharı tüten otları odanızın veya oturma odanızın etrafında gezdirin.

Adaçayı ritüelinin faydası

Adaçayı ritüeli sayesinde; Çevrenizdeki kötü güçlerden kurtulabilirsiniz. Nazardan ve kötü ruhlardan koruyucudur. Ortamın kötü gücünü siler.

Sinüs hastalıkları, boğaz enfeksiyonları, baş ağrıları gibi hastalıkların semptomlarının azalmasında ve hatta zamanla kaybolmasında büyük rol oynar.

Anksiyete ve depresyon gibi bazı duygudurum bozukluklarını tedavi eder. Ruhuna iyi gelir. Adaçayı yakarken dilek tutmayı ve çiçek açmasını dilemeyi unutmayın.

Adaçayı yakmak uyku sorunlarını iyileştirir ve başınızı yastığa koyduğunuzda çok daha az sıkıntılı ve kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı olur. Bu ritüelin uykusuz gecelerin sona ermesinde de büyük faydası vardır.

Yeni veya yabancı bir nesnenin olumsuz geçmişi ve gücü hakkında endişeleriniz varsa, adaçayı yakmak zihninizi rahatlatabilir ve nesneyi sizin için saf hale getirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu