Haber

Ballon d’Or 2023 Ödülünün Sahipleri Açıklandı

Her yıl dünya futbolunun en iyilerinin seçildiği Ballon d’Or ödül töreni bu yıl da başladı! Merakla beklenen ödül töreninde en iyi oyuncu, en iyi takım gibi ödülleri kimin alacağı da merakla bekleniyordu. Ödül kazananlara bir göz atalım.

Ballon d’Or 2023 ödülünü kazananlar:

Erkeklerde ve kadınlarda Ballon d’Or’un kazananları Paris’te düzenlenen ödül töreniyle belirlendi. 21 yaş altı en iyi oyuncuya Kopa Kupası, en iyi kaleciye Yashin Kupası, en iyi golcüye Müller Kupası verildi. Geçtiğimiz yıl Ballon d’Or’a eklenen ve sosyal misyon ve sosyal sorumluluk katkıları esas alınarak ilk kez verilen Sokrates Ödülü bu yıl da sahiplerini buldu.

Müller ödülü – Erling Haaland (Manchester City)

Kopa ödülü – Jude Bellingham (Real Madrid)

Sokrates ödülü – Vinicous Jr. (Real Madrid)

Yashin ödülü – Emiliano Martinez (Aston Villa)

FC 24’te şok eden hata: EA, üzerinde çalıştıklarını duyurdu

Takım ödülleri ise şöyle oluştu:

Yılın kadın futbol takımı – Barselona

Yılın erkek futbol takımı – Manchester City

Kadınlar Ballon d’Or 2023’ün kazananı Aitana Bonmati oldu!

Aitana Bonmati, geçen yıl kadınlar kategorisinde Ballon d’Or ödülünü kazanarak, Barcelona ile Şampiyonlar Ligi’ni, İspanya ile Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanmıştı.

Ballon d’Or 2023’te yılın futbolcusu ödülünü Messi kazandı!

Paris Saint-Germain’de geçirdiği çalkantılı dönemin ardından Inter Miami’ye transfer olan ve ’emekliliğini’ tabiri caizse ABD’de geçiren yaşayan efsane Lionel Messi, kazanamadığı tek kupa olan Dünya Kupası’nı kazanmayı başardı. kariyeri, geçen Aralık ayında. Kariyerinin sonunu bir Balon d’Or ödülüyle taçlandıran Messi, bu onun 8’inci ödülü oldu.

mahmudiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu