Haber

ABD’de geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın: 2 bin kişi tahliye edilecek

Wayne County yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Richmond kentindeki tesis çevresinde yaşayan bölgeden 2 bin kişinin “zehirli gaz saldığı ve günlerce yanmasının beklendiği” gerekçesiyle ilk aşamada tahliye edilebileceği belirtildi.

Indiana Eyaleti İtfaiye Şefi Steve Jones, düzenlediği basın toplantısında tesiste yanan elementlerin ortasında da plastik bulunduğunu, dün başlayan ve kilometrelerce yayılan siyah dumanın “kesinlikle zehirli” olduğunu söyledi.

Jones, yangın noktasından 800 metreye kadar olan bölge sakinleri için tahliye emri verildiğini, rüzgarın yönüne göre kararın değiştirilebileceğini kaydetti.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Joe Biden, Indiana Valisi Eric Holcomb ile yaptığı telefon görüşmesinde desteğini ifade etti ve Richmond yangınına müdahale için ek federal yardım teklif etti.”

Çevre Koruma Dairesi (EPA), dün gece “yangın ve enkaz çalışmalarının havadan izlenmesi de dahil olmak üzere eyalet ve yerel ilk müdahale ekiplerine yardımcı olmak için” olay yerine federal işçileri gönderdi.

Richmond Belediye Başkanı Dave Snow, dün düzenlediği basın toplantısında tahliye edilmeyi bekleyen otobüslerle bölge halkının sığınaklara ulaştırılacağı bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu